‘Modificările sunt marginale şi se regăsesc doar la nivelul seriilor ajustate sezonier. Fiind datele brute de creştere neschimbate, nu cred că datele publicate astăzi vor modifica perspectivele de creştere economică’, a declarat Vlad Muscalu.

Potrivit INS, economia României a crescut în termeni reali cu 1,9% în primul trimestrul din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar faţă de trimestrul IV din 2012, avansul a fost de 0,6%, conform datelor provizorii anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

‘Produsul intern brut estimat pentru trimestrul I 2013 a fost de 154,233 miliarde lei preţuri curente, conform datelor ajustate sezonier, în creştere, în termeni reali, cu 0,6% faţă de trimestrul IV 2012 şi cu 1,9% faţă de trimestrul I 2012. Pe serie brută, PIB a crescut în primul trimestru cu 2,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar faţă de ultimul trimestru din 2012, creşterea a fost de 0,6%, pe serie ajustată sezonier’, arată INS.

Revizuirea Produsului intern brut estimat pentru trimestrul I 2013, cea de-a doua revizuire, a avut la bază datele administrative detaliate privind execuţiile bugetare şi date contabile ale companiilor publice reclasate în sectorul ‘Administraţii publice’ utilizate la elaborarea secvenţei complete de conturi a acestui sector şi datele rectificate privind importurile şi exporturile de bunuri şi servicii din balanţa de plăţi.
SURSA: Agerpres