Recent, Simona Halep a scris pe rețelele de socializare că „Dreptatea amânată e dreptatea refuzată“. Și are dreptate, având în vedere că i s-a luat de mai multe ori șansa de a fi audiată.

Avocatul Srinivasan Saimani îi ia apărarea Simonei Halep

Din păcate, cazul româncei nu este unul singular. Celebrul avocat indian Srinivasan Saimani, care de-a lungul carierei sale s-a ocupat de mai multe cazuri de dopaj, a vorbit despre anomalia din sistem.

„Nu o pot contrazice pe Simona Halep. În principiu, sunt de acord cu ce zice ea. La rândul meu, am reprezentat mai mulți sportivi, implicați în astfel de cazuri, în care audierile au tot fost amânate, după ce s-a dictat o suspendare provizorie.

Pe de altă parte, vorbim despre un sistem supraîncărcat, care încearcă să facă față unui număr mare de cazuri de doping. De aceea, când se dă verdictul, perioada de suspendare provizorie e scăzută din sancțiunea finală.

Din păcate, nici acest sistem nu compensează perioada lungă de așteptare, departe de antrenamente și meciuri“, a explicat el.

Românca a ajuns la capătul puterilor

Simona Halep este extrem de revoltată că se prelungește la nesfârșit rezolvarea situației în care se află. Jucătoarea și-a pus toate speranțele că numele ei va fi reabilitat în data de 28 mai, când ar fi trebuit să se judece la tribunalul independent de la Londra cazul privind testarea pozitivă cu Roxadustat.

Din păcate pentru campioana noastră, ITIA a cerut o nouă amânare a termenului la care românca urma să fie audiată, după ce jucătoarea de tenis a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza „neregulilor în pașaportul său biologic”. Acest lucru a scos-o din sărite pe Simona Halep.

„Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv

Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori”, a spus Halep.