Experții în tehnologie au lansat un nou avertisment pentru posesorii de telefoane Android, după ce au descoperit mai multe aplicații care îți pot fura mesajele, lista de contacte, dar și alte informații din smartphone. Potrivit experților de la ZScaler, aceste aplicații conțin un malware care se numește Joker. Acesta poate accesa cu ușurință mesajele, lista de contacte și alte informații din telefonul mobil.

Ce presupune tipul de malware – Joker

„Joker este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de malware care vizează în permanență dispozitivele Android.”, a explicat cercetătorul ZScaler, Viral Gandhi, conform publicației DigiWorld.

„Deși mulți oameni știu despre acest malware, el continuă să facă ravagii prin aplicațiile Google, întrucât modifică codul, metodele de execuție ori felul în care acționează.”, a mai explicat expertul ZScaler.

Google a șters 17 aplicații din aplicația Google Play

În urma avertismentului emis de experții de la ZScaler, compania Google a șters 17 aplicații din aplicația Google Play. Din nefericire, acestea fuseseră deja descărcate de peste 120.000 de utilizatori. De asemenea, experții au mai lansat un avertisment pentru utilizatorii de Android, care ar trebui să fie vigilenți la aplicațiile pe care ar trebui să le instaleze. Iată care sunt cele 17 aplicații pe care ar trebui să le eviți:

 1. All Good PDF Scanner
 2. Mint Leaf Message-Your Private Message
 3. Unique Keyboard – Fancy Fonts & Free Emoticons
 4. Tangram App Lock
 5. Direct Messenger
 6. Private SMS
 7. One Sentence Translator – Multifunctional Translator
 8. Style Photo Collage
 9. Meticulous Scanner
 10. Desire Translate
 11. Talent Photo Editor – Blur focus
 12. Care Message
 13. Part Message
 14. Paper Doc Scanner
 15. Blue Scanner
 16. Hummingbird PDF Converter – Photo to PDF
 17. All Good PDF Scanner