Traian Băsescu mai rămâne în spital până cel puțin la final de săptămână

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, se află în a patra zi de internare la Spitalul Militar din București, diagnosticat cu gripă de tip A.

Medicii au decis să îl supravegheze atent pe europarlamentar, având în vedere problemele respiratorii și dificultățile de vorbire pe care le-a acuzat în ultimele zile. Starea de sănătate a lui Băsescu s-a îmbunătățit vizibil de la momentul internării, însă medicii consideră că este necesară monitorizarea sa continuă. Reprezentanții spitalului au transmis că starea lui este una stabilă.

Traian Băsescu a fost spitalizat după ce a prezentat simptome precum probleme respiratorii și dificultăți de vorbire. Medicii au evaluat starea sa de sănătate și au decis să îl țină sub supraveghere până cel puțin la finalul săptămânii curente.

În momentul de față, fostul președinte va rămâne sub tratament, astfel încât să nu apară alte complicații.

„De multe ori, pe lângă tratamentul antiviral şi antibioterapie, urmărirea de către medic zi de zi este absolut necesară în aceste cazuri”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Traian Băsescu
SURSĂ FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte a avut mai multe probleme de sănătate

Aceasta nu este prima dată când fostul șef al statului se confruntă cu infecții respiratorii, fiind internat și acum doi ani pentru o perioadă de șapte zile la același Spital Militar din București, după care a fost transferat la un spital din Belgia.

Fostul președinte, în vârstă de 73 de ani, suferă de mai multe probleme de sănătate, printre care intervenții chirurgicale pentru hernie de disc în 2006, diagnostic de emfizem pulmonar în 2014.

În 2020 a fost internat pentru o intervenţie chirurgicală la aortă, de această dată la Paris. Iar în 2021 a ajuns la spital cu suspiciune de infarct, imediat după ce Parlamentul a adoptat legea în urma căreia foștii colaboratori ai securității își pierdeau privilegiile. Aşa s-a ajuns la decizia de evacuare din vila de protocol RAPPS.

De altfel, ultima ieşire publică a lui Traian Băsescu a fost acum mai bine de un an şi jumătate, când se pregătea să se mute în noul apartament.