Tribunalul Bucureşti a anunţat recent că l-a achitat pe Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, firmă unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea.

Presupusul interpus al lui Liviu Dragnea era cercetat  într-un dosar în care era acuzat de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Conform deciziei pronunţate joi, aceasta nu este definitivă.

„Achită pe inculpatul Dragne Ilie-Liviu trimis în judecată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, prevăzută de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman a fost trimis în judecată în octombrie 2017, alături de alte patru persoane, fiind judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, acuzaţia de complicitate la evaziune fiind clasată. În luna august 2017, procurorii au avut peste 80 de percheziţii, anunţând că 12 firme sunt implicate. Iniţia, Ilie Dragne a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscală, dar apoi acuzaţia a fost clasată, el fiind trimis în judecată de Parchetul General pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.