Paul Anghel a publicat pe Facebook o poză cu pipote și inimi de pui de la Lidl. Acestea nu erau curățate corespunzător și conțineau resturi nedigerate. Potrivit specialistului, astfel de produse „nu ar trebui să ajungă la raft”.

Paul Anghel a lansat un avertisment despre carnea de pui de la Lidl

Reprezentantul ANPC a explicat că un produs cu aceste modificări nu ar trebui să ajungă la raft.

„Lidl România nu ar trebui să ajungă la raft un produs cu aceste modificări! Ar putea fi cuticula (pieliță) pipotei, care nu a fost curățată corespunzător. Acolo s-au acumulat resturi nedigerate”, a scris Paul Anghel pe Facebook.

Postarea a strâns imediat sute de reacții. Totodată, oamenii s-au arătat indignați de cele prezentate.

De exemplu, o persoană a scris că a găsit astfel de produse atât în Lidl, cât și în Carrefour și Kaufland.

Altcineva a scris că „în România se vând gunoaiele Europei”.

Amintim că în ultima vreme s-au retras de la Lidl mai multe produse care erau neconforme. Mai multe, au fost trase alte câteva semnale de alarmă.

Un alt produs fusese retras de curând

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat o avertizare cu privire la un produs găsit în magazinele Lidl.

Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG a rechemat din magazine produsul Solevita Smoothie Red Genius, 250 ml, sortimentul cu rodie si aronia. Este vorba despre produsul cu data de expirare 12 martie 2024.

Potrivit ANSVSA, această băutură conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri.

Aceasta dăunează sănătății, iar printre efectele ce pot fi observate se numără greață, vărsături și indigestie.

Clienţii au fost avertizaţi să NU consume, sub nicio formă, acest produs.

Cei de la Lidl România au luat act rapid de această rechemare de produs şi au retras respectivul produs Solevita Smoothie Red Genius de la raft.

Pentru cei care l-au cumpărat deja, el poate fi returnat în orice magazin Lidl. Vor primi contravaloare produsului, chiar şi în cazul în care nu mai au bonul fiscal.

anpc
ANPC / SURSA FOTO: Facebook, ANPC

Protecția Consumatorului a decis închiderea temporară a unui Lidl din Timișoara

Totodată, Protecția Consumatorului a decis închiderea temporară a unui Lidl din Timișoara. Inspectorii au decis și aplicarea a două amenzi de 10.000 de lei.

Instituția anunță că aceste amenzi au fost aplicate după ce s-au descoperit excremente de șoareci, dar și capcane cu lipici.

Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest, a precizat că au fost descoperite 800 de kg de făină al cărui ambalaj era deteriorat și ros.

Acesta a mai spus și că în conținutul scurs pe cartonul în care erau așezate baxurile existau excremente de șoareci.

În spațiul pentru prepararea produselor de patiserie au fost descoperite capcane cu lipici pentru rozătoare.

Comisarul spune că aceste capcane nu pot fi amplasate în spațiile interioare.

Și Oana Roman s-a plâns de carnea de la Lidl

La rândul ei, Oana Roman a făcut plângere la ANPC. S-a întâmplat după o vizită la Lidl, când a achiziționat carne tocată.

La întoarcerea acasă, în momentul în care a desfăcut caserola cu carne, a fost lovită de un miros de neconceput. Vedeta a constatat că produsul achiziționat era de fapt alterat.

De asemenea, Oana Roman a remarcat că acea carne fusese afectată de ceva vreme, cu toate că data de expirare indica că poate fi încă consumată pentru mult timp.