Compania iNES IPTV preconizeaza rezultate bune cu privire la numarul de solicitanti ai serviciului IPTV, ca parte a pachetului Triple Play oferit de iNES, pe fondul cresterii numarului de conexiuni la internet din primele sase luni ale anului. Acesta a fost in luna iunie cu 78% mai mare decat cel din primele sase luni din 2006, si a atins 4,5 milioane de utilizatori, potrivit datelor statistice preliminare oferite de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.

Pachetul de servicii Triple Play de la iNES IPTV cuprinde televiziune prin IP (Internet Protocol), telefonie si Internet. Serviciul IPTV pune la dispozitia utilizatorilor peste 100 de canale TV digitale, cu optiuni precum Timeshifting (re-vizionarea emisiunilor transmise cu pana la 48 de ore in urma), Ghid Interactiv de Programe (IPG), sunet Dolby Digital, Control Parental (stabilirea orelor de acces) si conexiunea la Internet.

Potrivit unui studiu dat publicitatii de catre Forester Research in 2006, 36% dintre europenii care nu optasera inca pentru Triple Play se declarau interesati de acest pachet de servicii. Francezii  s-au aratat cei mai entuziasti dintre europeni cu privire la serviciile Triple Play, 50% dintre persoanele intervievate si 60% dintre cele care au conexiune High-Speed la Internet sustinand ca sunt foarte interesate de pachetul de servicii Triple Play. 

iNES IPTV este primul serviciu din Romania care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV, este oferit iNES clientilor prin intermediul retelei proprii de fibra optica, incepand cu 1 octombrie 2005.

 

Sursa: Capital