Tudorel Toader s-a plimbat mult în doi ani de mandat iar statul român a cheltuit o sumă considerabilă de bani pe deplasările acestuia. În calitate de ministru al Justiției, Tudorel Toader a făcut 29 de deplasari externe in 26 de luni de mandat. Ele au costat 174.497,26 lei, potrivit datelor comunicate de Ministerul Justitiei la cererea Ziare.com, in baza Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public.

Tudorel Toader a fost în Japonia, Malaysia, Italia, Franta, Luxemburg, Maroc, sau Belgia.

“In cazul a 19 dintre deplasari, Tudorel Toader a fost insotit de fostul secretar de stat, Marieta Safta. Trebuie spus ca Marieta Safta a demisionat din MJ in luna octombrie 2018 si s-a intors la CCR, unde are functia de prim magistrat asistent sef”, a susținut sursa citată.

Sumele suportate de minister persoanelor care faceau parte din delegatia lui Tudorel Toader au costat 126.120,37 lei.

In total, cheltuielile de deplasare ale lui Tudorel Toader si ale persoanelor care au facut parte din delegatie sunt in valoare de 300.617,63 lei.

Cea mai scumpa deplasare externa a lui Tudorel Toader a fost cand a semnat un Memorandum de intelegere intre Guvernul Romaniei si Guvernul Malaysiei privind activitati de cooperare juridica. Documentul a fost semnat la Kuala Lumpur (Malaysia), in perioada 12 decembrie -18 decembrie 2017. Cheltuielile pentru deplasarea lui Tudorel Toader si a Marietei Safta au fost de 34,503,08 lei.