Mii de oferte sunt puse acum la bătaie, participanții așteptându-se la vânzări de milioane de euro. ”Și la această ediție, discounturile practicate de agențiile de turism ajung până la 50%. Din experiența edițiilor anterioare ale târgului de primăvară, s-a constatat că 80% din vacanțele rezervate în această perioada beneficiază de discounturi de Early Booking de 20%, în medie (unele de 50%, altele de 10%)”, reiese din datele TUI TravelCenter.

Românii cumpără din ce în ce mai mult destinații exotice, care au ajuns să ocupe în jur de 10% din volumul de vânzări total al sejururilor externe achiziționate de turiștii români. Cu toate acestea, ca volum al vânzărilor la târgul de primăvară, primul loc este ocupat de vacanțele în Turcia (35% din totalul vânzărilor), urmate de cele în Grecia (20% din rezervări), România (5%) și alte destinații 40%.

„Cei care vin la târgul de turism sunt atrași de cea mai largă ofertă de servicii turistice pentru destinațiile de vară, știind că găsesc o disponibilitate de cazare relativ mare: în 80% din hotelurile și destinațiile de vară se găsesc încă locuri, procent care, peste o lună, scade drastic până spre 40%. Estimez că, în viitorul apropiat, luna ianuarie va fi cea mai potrivită pentru târg”, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

Un alt element de atracție pentru vizitatorii târgului de turism este posibilitatea de a rezerva vacanțe cu un avans foarte mic, de 99 de euro, iar restul banilor îi pot plăti în rate până la plecare. Astfel „povara” achitării vacanței devine mai puțin grea.

„Turiștii trebuie să știe însă că nu procentul discountului este cel mai important, ci valoarea la care se aplică. Cu toate acestea, unii vizitatori ai târgului intră într-o frenezie care le dăunează per total, uitând că scopul final al vacanței visate este să meargă undeva unde să se simtă bine, concentrându-se să vâneze cel mai mare disount. În final, contează să primești ceea ce visezi, să fie totul clar, să fie totul sigur și să știi că te poți baza pe agenția de turism în fiecare secundă din vacanța ta”, a mai spus Cosmin Marinof.