La Bruxelles urmează să fie reluate discuțiile pe tema procuroului șef european. Dan Barna, liderul USR, a explicat ce vor face europarlamentarii aleşi pe lista alianţei USR-PLUS în privința acestei teme extrem de sensibile.

Într-un interviu acordat dcnews, Dan Barna a spus ce se va întâmpla în cadrul grupului în care va intra USR-PLUS atunci când opiniile şi interesele din cadrul grupului vor fi divergente, aşa cum se întâmplă în cazul alegerii procurorului-şef european, unde candidează şi Laura Codruţa Kovesi, însă negocierile pentru desemnarea procurorului-şef nu s-au finalizat.

„În Parlamentul European se va crea o nouă grupare pro-europeană alcătuită din bucăţi din ALDE, din En Marche, din forţele pro-europene modernizatoare şi care cred în consistenţa proiectului european. Vom fi de la bun început la masa negocierilor pentru că e important să fii de la bun început acolo. Imediat, pe 28, colegii mei vor merge la Bruxelles pentru negocieri”, a declarat Dan Barna.

Cât priveşte alegerea procurorului-şef european, acolo unde Franţa îl susţine pe Jean-Francois Bohnert iar USR-PLUS pe Laura Codruţa Kovesi, Barna a declarat: „Despre asta e vorba într-o negociere. Foarte clar că sunt interese divergente”.