Firma Vectra va începe astăzi lucrările la pista aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, o investiţie de 17,7 milioane de euro, conform adevarul.ro.
Contractul pentru construcţia pistei aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav a fost semnat la jumătatea lunii noiembrie 2012 cu firma Vectra Service SRL care a câştigat licitaţia. La vremea respectiva reprezentanţii firmei, dar şi autorităţile judeţene afirmau că lucrările la construcţia pistei vor începe imediat ce vremea va permite, adică în primăvara acestui an. Fondurile necesare construcţiei pistei sunt alocate din bugetul propriu al judeţului, iar preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, preciza că acestea există fiind vorba de 12,76 milioane de euro plus TVA.

"Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav face parte din prioritatea judeţului Braşov în perspectiva regionalizării din acest an. Fără aeroport s-ar putea să pierdem puncte importante şi deja suntem aproape la egalitate cu Sibiul care are un lobby mult mai puternic şi care se bucură de un lobby internaţional, mai ales german, extrem de puternic. Şi în această direcţie trebuie să punem toţi osul, inclusiv mass-media braşoveană, pentru că discuţia este îndreptată mai ales spre Sibiu", a subliniat vicepreşedintele CJ.

Pista va avea o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri, termenul de execuţie fiind de un an de la începerea lucrărilor.