Ca o dovada a faptului ca nici constructorii auto de pe segmantul premium nu sunt imuni la criza de pe piata americana, Mercedes a anuntat ca isi va reduce productia la fabrica din Alabama, incepand cu luna august. Potrivit purtatoarei de cuvant a fabricii, Felyicia Jerald, Mercedes isi ajusteaza productia programata pana la sfarsitul acestui an, ca raspuns la modificarea cererii de pe piata.

„In mod evident, am luat aceasta decizie pentru a ramane competitivi si a ne garanta succesul pe termen lung”, a precizat Jerald. Ea a explicat ca este pentru prima data cand productia Mercedes a fost redusa in SUA, de la inaugurarea fabricii in urma cu 11 ani, iar acest lucru se intampla din cauza conditiilor economice si de piata.

Astfel, opririle tipice ale productiei cu ocazia Zilei Recunostintei si a Craciunului vor fi prelungite, insa Jerald nu a precizat cu cat anume. De asemenea, pe langa aceasta masura, lucrul in schimbul de vinerea noaptea va fi eliminat de sase ori pana la sfarsitul acestui an, la fabrica din Vance, Alabama.

Potrivit unor surse apropiate companiei, fabrica Mercedes va fi inchisa cate cinci zile in preajma Zilei Muncii, Zilei Recunostintei si Craciunului.

Sursa: Automotive News