Încă o țară ia măsuri împotriva României din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. E vorba despre Polonia care va interzice toate zborurile din România și alte 45 de ţări, începând din 2 septembrie. Decizia a fost anunțată de jurnalistii de la Reuters.

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice”, se arată într-un proiectul de act normativ.

Trebuie amintit că nu este pentru prima dată când Polonia ia această măsură. Prima dată s-a întâmplat la începutul pandemiei de COVID, când a decis să închidă graniţele şi să suspende zborurile pentru a opri răspândirea coronavirusului. Ulterior restricţiile au fost relaxate treptat, centrele comerciale, hotelurile şi restaurantele fiind redeschise în luna mai. Compania aeriană naţională poloneză LOT a reluat zborurile internaţionale la data de 1 iulie, la patru luni după ce le-a suspendat.

Printre ţările afectate de reintroducerea interdicţiei zborurilor sunt Franţa şi Spania, destinaţii turistice populare precum Muntenegru şi Croaţia, alături de România, SUA, Israel, Mexic şi Brazilia.

Polonia a raportat 64.689 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 2.010 decese.

În ceea ce privește România, situația nu este deloc îmbucurătoare. Grupul de Comunicare Strategică a comunicat cel mai recent bilanţ privind efectele pandemiei de coronavirus în România. Autorităţile se văd  puse în faţa unei explozii de noi cazuri depistate, iar numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore continuă să fie şi el ridicat. Din păcate, numărul de cazuri noi raportate constituie un nou record absolut de la debutul pandemiei în ţara noastră, respectiv 1.504 cazuri.

Până pe 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.504 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.