Preţurile de vânzare la poarta fermei sunt cuprinse între 0,25 lei şi 0,32 lei pe ou fără TVA, în funcţie de mărimea oului şi sistemul de creştere al găinilor, potrivit datelor UCPR.
Crescătorii de păsări susţin că în perioada Sărbătorilor de Iarnă oferta de ouă pentru consum din producţia internă este suficientă şi asigură aprovizionarea ritmică şi la preţuri rezonabile a reţelelor de distribuţie. În plus, preţul de vânzare este mai mic cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
„UCPR asigură consumatorii că ouăle de consum produse în fermele din România îndeplinesc toate criteriile de calitate şi prospeţime, fiind realizate în sisteme de creştere şi tehnologii de furajare europene”, a spus preşedintele UCPR, Ilie Van.
El recomandă consumatorilor să citească atent codul alfa numeric de pe coaja oului, cod care oferă informaţii despre prospeţimea oului, ţara unde este produs, sistemul de creştere al găinilor şi codul producătorului.
Ouăle vândute în coajă nu trebuie să fie mai vechi de 28 de zile.

Te-ar putea interesa și: