Concursul, organizat de Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Primăriei Onești, va avea loc în sala de  gimnastică în care s-a antrenat chiar Nadia Comăneci, sala care îi poartă numele, din cadrul CSM Onești.

Sursă: Dreamstime

”Mă bucur că, an de an, oferim micuțelor gimnaste o șansă de a-și dovedi talentul și performanțele sportive. Competiția s-a dovedit a fi o rampă de lansare pentru multe tinere gimnaste, iar acest lucru mă face să mă simt foarte mândră.

Și vreau să le mulțumesc antrenorilor, părinților, dar mai ales acestor viitoare campioane, că sunt parte din povestea lor de succes”, a declarat Nadia Comăneci care, la fel ca și la edițiile anterioare, va oferi premii sportivelor participante la Cupă.

”Anul acesta, competiția arată puțin diferit. Întrucât a trebuit să ne adaptăm noilor regulamente competiționale ale Federației Române de Gimnastică, vom avea în cadrul competiției 4 niveluri de concurs.

Astfel, la concurs vor participa gimnaste din următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7-9  ani, junioare 3 – nivel 6-10 ani, junioare 2 – nivel 5-11 ani și junioare 2 – nivel 4-12 ani. Mai mult, anul acesta, competiția reprezintă și o verificare înaintea Campionatelor Naționale pe Echipe de la sfârșitul lunii Iunie de la Constanța”, a explicat Ingrid Istrate, director CSM Onești.

Câștigătoarele de la individual compus, nivel 7, 6, 5 și 4, vor primi câte o medalie cu chipul Nadiei, iar Fundația ”Nadia Comăneci” le va răsplăti cu burse pe gimnastele care vor urca pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii.

În plus, toate micuțele gimnaste participante se vor bucura de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori. Cărțile ”Nadia Comăneci – Scrisori către o tânără gimnastă”  și ”Călătorie în lumea gimnasticii”, scrisă de Nicolae Vieru, vor introduce pe micile sportive în frumoasa poveste a gimnasticii românești.

Cupa ”Nadia Comăneci” – ediția 2022 se bucură de susținerea Dedeman, Tymbark – Maspex România, Roserv Green Energy, Chimcomplex, Asociația Eti PC, Kaya și BlackFOX.

Despre Cupa ”Nadia Comăneci”

Cupa ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a fost lansată în anul 2013, la inițiativa Nadiei Comăneci, prin Fundația ”Nadia Comăneci”, și se desfășoară în fiecare an în orașul natal al Zeiței de la Montreal, municipiul Onești, cu sprijinul CSM Onești și Primăriei Onești.

În cei zece ani de la lansare, competiția a fost suspendată doar de două ori – în 2017, anul în care Cluj-Napoca a găzduit Campionatul European de Gimnastică în aceeași perioadă în care ar fi trebuit să aibă loc și Cupa ”Nadia Comăneci”, și în 2020, din cauza pandemiei SARS-Cov-2.

Cupa ”Nadia Comăneci” este inclusă în calendarul național sportiv de către Federația Română de Gimnastică, iar în 2021, a deschis anul competițional de gimnastică artistică din România.