Tata Motors intenţionează ca, în decurs de 2 ani, să înceapă comercializarea modelului Nano – considerat cel mai ieftin automobile din lume – pe piaţa din Statele Unite, a declarat preşedintele grupului indian, Ratan Tata.

„Va fi nevoie să îndeplinim toate standardele privind emisiile poluante şi de siguranţă, astfel încât sperăm ca, în decurs de 2 ani, să oferim un astfel de vehicul în SUA”, a afirmat Ratan Tata la Cornell Global Forum. Versiunea europeană a Nano, care va costa circa 2.300 de dolari, va fi disponibilă în 2011, potrivit companiei.

Automobilul, cu patru locuri, consumă 1 litru de benzină la fiecare 28 de kilometri, iar preţul este menţinut la un nivel foarte scăzut ca urmare a forţei de muncă ieftine. Tata lucrează, totodată, la proiectarea unor maşini propulsate cu combustibili alternativi, precum biocarburanţii sau bateriile electrice.

Modelul Nano a fost prezentat în ianuarie 2008, dar producţia a fost întârziată de proteste legate de terenul pe care e amplasată fabrica. Maşinile vor fi disponibile pe piaţa indiană din luna iulie, iar primii 100.000 de cumpărători vor fi selectaţi prin tragere la sorţi.

SURSA: Mediafax