Este din ce în ce mai clar că cei de la ALDE vor ieși de la guvernare, iar PSD se pregătește intens pentru a nu pierde puterea. Sunt deja negocieri dure pentru păstrarea majorității care să țină în funcție actualul Executiv până la alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă e decisă să nu restructureze Guvernul și i-a anunțat pe liderii PSD, în discuțiile interne, că majoritatea e prea subțire. Premierul se teme că nu va avea destule voturi în Parlament pentru o nouă echipă guvernamentală și modificarea programului de guvernare.

Mai mult, social democrații nici nu se gândesc să facă pe placul celor de la ALDE și Pro România. ‘Nu pot face Guvernul două partide de 10%, atributul este al PSD”, spun liderii partidului, conform stiripesurse.ro.

Liderii PSD mizează că ALDE nu va ieși din Executiv. ‘Mai bine să fii în Guvern puțin nemulțumit, decât să fii în afara Guvernului total nemulțumit”, spun surse din partid.

Mai mulți lideri PSD au stabilit să-și activeze prietenii din alte partide. Ar exista parlamentari din ALDE și PNL care au câteva ‘datorii’ politice către PSD-iști și dacă iese de la guvernare, atunci se vor găsi voturile necesare menținerii la putere a cabinetului Dăncilă.

PSD-iștii spun că ar găsi și în Pro România câteva voturi, plus alte câteva de la minorități. Se erge chiar pe idea unui Guvern minoritar, în cazul ruperii coaliției, mai spune sursa citată.