Compania galeza de consultanta si training Crownford a castigat un contract de 20 de milioane de lire sterline pentru a furniza servicii de profil in Romania, anunta publicatia electronica Hoovers. Contractul prevede trimiterea unor specialisti din domeniul trainingului si consultantei in Romania care vor acorda asistenta pentru intreprinderile mici si mijlocii si se estimeaza ca va crea 75 de noi locuri de munca.  

“Fara un sistem de management functional si eficient care sa permita intreprinderilor mici si mijlocii din Romania sa se adapteze la legislatia europeana, comertul nu va fi posibil. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana se impune ca mediul de afaceri romanesc sa fie in acord cu cel european astfel incat si comertul sa se realizeze de pe picior egal” spune Brad Williams, directorul general Crownford.  

Potrivit Crownford, contractul semnat de companie va furniza cel mai rapid si modern suport mediului de afaceri romanesc pentru a se situa la nivelul practicilor manageriale curente din UE si pentru a le ajuta sa atinga standarde recunoscute de crestere a profitabilitatii.  

Crownford este prezenta in Romania din luna octombrie 2006 printr-un birou la Iasi, si anticipeaza deschiderea a inca sase pana la sfarsitul anului 2008.  

Compania Crownford a fost fondata in 1989 de fratii Brad si Clive Williams, iar in prezent este una dintre principalele companii de training si consultanta din Marea Britanie.  

Sursa: Capital 26 Ianuarie 2007