Compania Imation a achizitionat divizia de inregistrare media a grupului TDK contra sumei de 300 de milioane de dolari, informeaza un comunicat Omnilogic, distribuitor Imation in Romania. TDK va pastra divizia de cercetare-dezvoltare, fabrica si afacerea OEM, iar suma primita de la Imation ar putea creste cu 70 de milioane de dolari in functie de performantele viitoare ale diviziei.

“Prin aceasta tranzactie, Imation isi extinde portofoliul de branduri si construieste pe cei patru piloni de stocare. Imation aduce bine cunoscutul brand TDK in portofoliul sau de branduri puternice si adauga produsele de inregistrare media TDK, apreciate la nivel international, la portofoliul nostru comercial si pentru consum”, a declarat Frank Russomanno, presedinte si CEO Imation. 

In urma tranzactiei, TDK va deveni cel mai mare actionar al Imation, 280 de milioane de dolari urmand a fi platite de Imation in actiuni proprii. Tranzactia se va incheia in cel de-al treilea trimestru din 2007.  

TDK este una dintre principalele companii electronice internationale din Japonia.  Linia de produse a companiei include substante ce contin oxid de fier, componente electronice, produse pentru retelele wireless, capuri magnetice pentru HDD si produse de inregistrare media.  

Imation este unul din principalii furnizori mondiali de produse mobile de stocare a datelor.

 

Sursa: Capital 03 Mai 2007