Este cea mai nouă porțiune de autostradă și a fost terminată în urma cu aproximativ un an și jumătate și este cunoscută sub numele de Coridorul Durres-Kukes. Face parte din autostrada Albania – Kosovo și este cea mai mare lucrare de infrastructură din Albania, având costuri totale de aproape un miliard de euro.

<iframe width="480" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/l80Ag–wX14" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Cum e la noi cu banii

Dacă la început costul pe kilometru era de 5,4 milioane de euro, în prezent costul pe kilometru construit a ajuns la 16 milioane euro din cauza modului în care a fost realizat contractul, cu preţuri ţintă.

Deşi a fost atacată doar 26% din lucrare, din care în operare este doar un procent de 12,5%, cheltuielile totale alocate până în prezent lucrării, între 2004 şi 2011, sunt de 5,2 miliarde de lei.

Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, între Turda şi Gilău, în apropiere de Cluj, au fost daţi în folosinţă pe 1 decembrie 2009, iar în noiembrie 2010 a fost pus în funcţiune restul secţiunii până la Câmpia Turzii.
Vezi și Cele mai frumoase porțiuni de autostradă din România
Vezi și Cum va arăta harta autostrăzilor din România
Vezi și Imagini surprinzătoare de pe Autostrada Arad – Timișoara