Furia naturii a declanșat iadul în ultima zi a lui aprilie. Tornada dezlănțuită în județul Călărași a făcut ravagii pur și simplu. Un autocar cu 40 de pasaferi la bord a fost răsturnat în Drajna. 12 persoane au fost rănite și au primit îngrijiri medicale, iar patru dinte acestea au fost investigate la Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia.

Imaginile filmate de pasageri sunt însă de-a dreptul apocaliptice. Tornada se îndreptă spre automobil și îl răstoarnă. „Rugați-vă, Doamne! Închinați-vă, Doamne!”, strigă una dintre pasagere.

„Eram pe verticală, eram pe scaun, dar am simţit că nu mai suntem pe şosea, eu aşa am simţit, parcă decolam cu avionul, simţeam că zbor, dar pe orizontală. Nu ne-a învârtit… Putea să fie groaznic, putea să ne facă praf dacă ne prindea tornada cu o secundă mai devreme, în miezul ei, cu o secundă mai devreme.”, a povestit o pasageră, completată de o altă persoană.

“A început un nor să lase negru pe pământ şi lumea a început că-i tornadă, tornadă şi țipa… Ne-a luat autobuzul aşa şi pe urmă a luat-o într-o parte. Ne-am trezit pe grâu aşa, pe câmp.”, a relatat altă pasageră.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN 21, în zona localităţii Constantin Brâncoveanu, judeţul Călăraşi, un autocar care transporta 40 de pasageri pe sensul de mers Călăraşi – Slobozia, s-a răsturnat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv vântul puternic.

 

www.CTnews.ro – VIDEO din Autocarul care a fost răsturnat de Tornadă

www.ctnews.ro – Momentul în care autocarul de la Drajna este lovit de Tornadă

Posted by Constanta NEWS on Wednesday, 1 May 2019