Camera de zi este principalul spaţiu pentru socializare (pentru 85% dintre respondenţi), spațiu de odihnă (45%), spațiu pentru divertisment și relaxare (pentru 44%), se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

IKEA a sesizat şi modificări în preferinţele cumpărătorilor săi, care trec de la interesul pentru mobila masivă, tradiţională, la un stil modern, mai simplu, prin care se creează senzația de mai mult spațiu. Culorile preferate ale finisajelor pentru mobilierul din camera de zi sunt maro închis, stejar, maro și mesteacăn. 

Compania IKEA România a lansat astăzi Catalogul pentru 2018. În perioada 17 august – 7 septembrie, peste 800.000 de exemplare ale noului catalog vor fi distribuite în locuințele din București și împrejurimi. 

Tema dim acest an, „Mai mult timp pentru tine”, pornește de la spațiul de acasă în care oamenii își fac timp pentru lucrurile care contează cel mai mult pentru ei. Cea mai versatilă cameră din casă este camera de zi, în care oamenii își întâmpină familia și prietenii, sărbătoresc evenimente importante și evenimente mai puțin importante. În camera de zi se întâmplă o mulțime de lucruri; este locul care se transformă în sală de sport pentru Pilates pe covor, în teatru pentru repetițiile de serbare, în cinema pentru maratoanele de seriale sau în grădină pentru plantele de apartament. Camera de zi este spațiu public și spațiu personal, iar Catalogul IKEA de anul acesta oferă soluții pentru a expune ce este important și pentru a ascunde ce vrei să păstrezi pentru tine.

Varianta digitală a catalogului IKEA va fi disponibilă începând din 18 august 2017