Potrivit unui comunicat al IGPR transmis sâmbătă, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR, în perioada 29 septembrie – 13 octombrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 411 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 164 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 5 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. 

De asemenea, pe teritoriul României, au fost ridicate 36 de documente şi au fost identificate 89 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. 

Totodată, 292 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, precizează IGPR. Dintre acestea, 31 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 9 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 7 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. 

Partenerii din statele membre au identificat 12 autovehicule şi 8 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării, sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. 

AGERPRES