Conform jurnaliștilor de la Business Insider, cel mai bogat european este un francez. Bernard Arnault, aflat pe poziția a patra în clasamentul mondial, deține o avere de 41 de miliarde USD în mare parte realizată prin afacerile sale din someniile modei și băuturilor. Cea mai nouă „ispravă” a lui Arnault este încercarea de a prelua controlul asupra Hermes. Deocamdată, compania la care francezul deține poziția de CEO, LVMH Group, deține 20% din acțiunile companiei Hermes.
Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul Zara, ocupă locul doi în Europa și cinci la nivel mondial. Acesta are o avere estimată la 37,5 miliarde de dolari, iar „legendele” susțin că este fiul unui muncitor la căile ferate care abia își putea hrăni familia. Ortega a început construcția impresionantului său imperiu croind rochii împreună cu soția sa în sufrageria locuinței personale.
Stefan Persson este al treilea cel mai bogat european. Finanțatorul și, totodată, beneficiarul lanțului de magazine H&M a stâns de-a lungul vieții circa 26 de miliarde de dolari și deține chiar și un sat întreg în Marea Britanie. În clasamentul mondial, Persson ocupă locul opt.
Poziția a patra a topului miliardarilor europeni este ocupată de germanul Karl Albrecht, cu 25,4 miliarde USD, sumă deținută în special grație magazinelor Aldi. Pe locul cinci se află, cum altfel, Liliane Bettencourt, franțuzoaica în poprtofoliul căreia se află compania L’Oreal. Averea acesteia este estimată la circa 24 miliarde USD și este administrată, după un lung război în justiție, de fiica sa.
Următoarele cinci poziții sunt ocupate, în ordine, de Michele Ferrero (19 mld. USD din afaceri cu ciocolată), Alisher Usmanov (18,1 mld. USD din telecom și oțel), Berthold și Theo Albrecht (17,8 mld. USD), Michael Otto (17,6 mld USD) și Rinat Akhmetov (16 mld USD).