Iarna lovește puternic în România. Ninge chiar acum! Drumarii intervin sâmbără cu utilaje şi cu material antiderapant pe Tranfăgărăşan şi pe Transalpina, unde a nins. Anunțul a fost făcut chiar de către CNAIR, care precizează că este prima astfel de intervenţie din acest sezon.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reamintşte că începând din 20 octombrie sectoare de pe cele două drumuri naţionale vor fi închise circulaţiei publice.

”Primele intervenţii cu lamă şi material antiderapant din iarna20202021. Se intervine cu lamă şi material antiderapant pe DN7C, Transfăgărăşan, şi DN67C, Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru asigurarea condiţiilor de circulaţie în siguranţă pentru participanţii la trafic”, transmite CNAIR.

De asemenea, Compania reaminteşte că începând cu data de 20.10.2020 se închid circulaţiei publice următoarele sectoare de drum:

– DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada );

– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

”Precizăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, subliniază CNAIR.

Potrivit informărilor meteo, vortexul polar care va lovi România va răci vremea brusc. Iarna vine mai devreme, se pare.

Iarna a început încă din luna octombrie în Europa. A nins deja abundent în nordul Sloveniei, așa că, în unele locuri, stratul de zăpadă a măsurat până la 70 de centimetri. Nici temperaturile nu sunt mai prejos. mercurul din termometre a coborât până la minus 5 grade Celsius și a cauzat un strat de polei generos pe carosabil, iar unele drumuri au fost blocate de copacii rupți.

De cealaltă parte, într-un alt colț al europei, în Alpii italieni peisajul a fost cu totul altul. Primul strat de zăpadă care s-a aşternut peste Dolomiţi a măsurat pe alocuri aproape 50 de centimetri.

Astfel, potrivit meteorologilor există șanse mari ca în acest an, sezonul de ski să înceapă mult mai devreme, mai exact în mai puțin de o lună și jumătate.