Netcraft – o autoritate în industria de monitorizare a ratelor de performanţă a companiilor de web  hosting – măsoară lunar şi pune la dispoziţie timpul de răspuns pentru aproximativ 40 de lideri din acest domeniu la nivel mondial. Măsurătorile de performanţă sunt efectuate la intervale de cincisprezece minute din zone separate ale Internetului, iar mediile sunt calculate pe o perioadă anterioară de 24 de ore.

Locul 8 pe care se clasează Hostway România de data aceasta se datorează faptului că în luna februarie, serverele companiei  au înregistrat o rată de failed requests de numai 0,024% şi o conexiune excelentă de 0.154 secunde.

 În topul realizat de Netcraft, Hostway România se află alături de nume prestigioase ca Netcetera, Datapipe sau iWeb. Marii absenţi din top 10 sunt Rackspace, GoDaddy, Peer1 sau UK2.net.

 
“ Ştim cât muncim pentru a oferi clienţilor noştri servicii la cele mai înalte standarde, iar această recunoaştere e o confirmare a politicii noastre de a pune calitatea înainte de orice. Locul 8 de luna aceasta ne ambiţionează şi mai mult”, a declarat Flaviu Rădulescu, General Manager al Hostway România.

Hostway România este parte a Hostway Corporation, una dintre cele mai mari companii de hosting la nivel global, cu prezenţă în 13 ţări, 15 datacentere, 17 centre operaţionale şi peste 700 angajaţi. Hostway Corporation găzduieşte peste  1.4 milioane de website-uri şi serveste mai mult de 600.000 de clienţi din întreaga lume. Filiala din România a fost lansată în martie 2006.