Al doilea mare producator japonez de automobile, Honda, a facut cunoscute planurile sale de expansiune a unitatilor de productie ca urmare a cererii crescute pe pietele externe. Honda isi propune sa construiasca noi uzine in Thailanda, Vietnam, India si Argentina, precum si un centru de cercetare in China.

Profitul companiei pe piata locala este in scadere datorita competitiei stranse precum si costurilor de productie ridicate. “De vreme ce vanzarile precum si cererea pe piata interna sunt pe trend descendent, principalul “motor” al afacerii il va constitui exportul”, a declarat Takeo Fukui, presedintele Honda.

Compania japoneza previzioneaza ca numarul total de masini Honda care vor fi vandute la nivel mondial va depasi recordul de anul trecut de 3,55 milioane de unitati de vreme ce constata o cerere crescuta pe piata nord americana. Honda si-a dezvaluit planurile privind construirea unui centru de cercetare si dezvoltare in China ce va costa peste 240 de milioane de dolari. Aici va fi ansamblat un nou model de autoturism low-price special pentru piata chineza ce va disponibil incepand cu 2010.

Sursa: BBC