O zi neaşteptat de călduroasă şi senină a scăldat un eveniment unde spectatorii s-au delectat atât cu cu un spectacol hipic de zile mari, cât şi cu street food, întrucât organizatorii s-au îngrijit ca, în interiorul hipodromului, un colţ să fie dedicat mâncării stradale şi dulciurilor. Evenimentul a bifat şi la capitolul monden, spectatorii putându-l remarca în tribune pe actorul Denis Ştefan, coordonatorul programului Caii României, care e nelipsit de la evenimentele hipice.

Cele două curse de galop cu participare internaţională au electrizat spectatorii cu prestaţii de clasă mondială. Din păcate, ai noştri nu au câştigat niciuna dintre ele, premiile ducându-se – în cazul Heritage Cup – în Bulgaria (prin armăsarul Ferment, condus de Valentin Atanasov), iar la cursa Meteor, dedicată rasei pur sânge englez, în Franţa (datorită iepei Taimada, strunită de jocheul Nurhay Zyulkyuf).

Cele patru curse de trap şi cea de ponei nu au adus surprize mari. Armăsarul Neptuniu, iapa Zenobia K şi armăsarul Diablo Jet au câştigat trei din cele patru curse de trap, iar cursa pentru ponei a fost dominată de armăsarul Mircea (jocheu fiind o femeie, Ana Neagu). În sfârşit, Premiul de Încercare, cursa locală cea mai importantă, a adus la start caii de 4 ani care vor participa la derby-ul de trap al României. Ea a fost câştigată de unul dintre favoriţi, Speedy Nobel, condus de Gheorghe Vasile. Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, a înmânat premiile acestei secţiuni şi a afirmat cu entuziasm molipsitor că se bucură să vadă că “ploieştenii au înţeles că au în hipodrom o posibilitate de excepţie de a-şi petrece duminica. Le vom oferi noi surprize de fiecare dată, numai unele plăcute!”. Edilul s-a declarat încântat că evenimentul a adunat peste 3.000 de oameni şi că licitaţia cailor a fost un succes, felicitându-i pe organizatori, coordonatorul hipodromului Lucian Rădulescu şi colectivul CSM Ploieşti. La rândul lui, Lucian Rădulescu s-a arătat şi el mulţumit de eveniment: „Sper ca la derby-ul de pe 7 octombrie să batem orice record de participare atât la numărul de cai înscrişi în competiţie, cât şi la numărul de spectatori”, a afirmat el.


Te-ar putea interesa și: