Heineken România anunţǎ că a semnat un contract cu omul de  afaceri Ioan Bǎlan pentru vânzarea diviziei de ape minerale, parte din fosta companie Bere Mureş. Conform politicii globale, preţul acestei tranzacţii nu va fi făcut public.

Heineken a achiziţionat în anul 2008 compania Bere Mureş, deţinătoare a unei fabrici de bere în Ungheni, judeţul Mureş, şi a unei fabrici de ape minerale în localitatea Bǎcâia, judeţul Hunedoara.

Compania producea mărcile de bere Neumarkt, Dracula şi Sovata şi mărcile de apă minerală Cezara şi Cheile Cibului. Integrarea din punct de vedere legal a Bere Mureş în Heineken România s-a finalizat în luna aprilie a acestui an.

Ca urmare a finalizării fuziunii, Heineken România a decis vânzarea diviziei de ape minerale a Bere Mureş. Tranzacţia a fost intermediată de KBC Securities. Schoenherr Romania a asistat Heineken România în acest proces.

Heineken România va continua să investească în dezvoltarea fabricii din Târgu Mureş şi în marca sa  „Neumarkt”.

Cine este Ioan Bălan

Ioan Bălan este fostul acţionar majoritar şi director general al producătorului de lactate Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. El a vândut în 2007 pachetul de acţiuni deţinute la Covalact, respectiv 70%, către fondul de investiţii SigmaBleyzer, informează Mediafax.

La finele anului trecut, Bălan a renunţat şi la funcţia de director general al producătorului de lactate, după 26 de ani de mandat.

Covalact a cumpărat în 2008 producătorii de lactate Primulact şi Lactate Harghita, ambii din judeţul Harghita, prin intermediul SigmaBleyzer.

SURSA: Heineken România, Mediafax