Mai grav este că la baza raportului sunt doar 4.800 de teste.

Procentul este 6,1. Numărul de infectați de la începutul epidemiei se apropie de 8.500, la o populație de trei ori mai mică decât cea a României. Tendința din ultimele patru săptămâni este negativă, fără semne că a fost atins nivelul maxim. La spital se afla 606, din care 33 în stare gravă, la Secții de Terapie Intensivă.

Au fost afectate persoanele în vârstă, cu boli grave

Decesele sunt 297, majoritate persoane în vârstă, cu alte boli grave. Cadrele medicale infectate sunt 560. La Sofia, care rămâne principalul focar al epidemiei, capacitatea spitalelor este aproape epuizată. Situația se complică de protestele antiguvernamentale în Capitală și în mai toate centrele județene, la care participă zilnic zeci de mii de persoane, majoritatea tineri.

Guvernul rămâne pasiv la deteriorarea situației epidemice, de teama unor reacții negative. Statul Naţional Antiepidemic nu mai publică comunicate şi nu elaborează recomandări. Discotecile şi barurile de noapte rămân deschise. Controlul este mult mai slab faţă de cel din primele două luni ale epidemiei.