Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a participat la o dezbatere organizată în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov. El a criticat infrastructura din România şi a spus că este încă dificil să ajungi în Transilvania, potrivit Agerpres.

„Este încă dificil să ajungi nu în Braşov, nu la Râşnov, ci în Transilvania în general. Există o mare nevoie de infrastructură în România. […] Fără conexiuni rutiere, fără autostradă şi cu un sistem de cale ferată care poate fi îmbunătăţită, pentru mine, este uimitor cât de plin de viaţă este Braşovul”, a declarat Hans Klemm. Ambasadorul a mai spus că, revenind în ultimii patru ani la Râşnov, a remarcat că şi acest oraş s-a transformat, dintr-unul „adormit”, într-unul plin de viaţă.

Hans Klemm a participat sâmbătă, pentru a patra oară, la Festivalul de Film şi Istorii din Râşnov, prima dată fiind prezent la ediţia din 2016, când a prezentat filmul „Selma”, care vorbea despre Martin Luther King şi lupta lui pentru drepturile afro-americanilor. Ambasadorul Statelor Unite spune că a fost impresionat de calitatea filmelor prezentate şi a dezbaterilor organizate, în ultimii patru ani, în cadrul evenimentului. Anul acesta, înaltul diplomat a participat la dezbaterea „50 de ani de la aselenizare – Tehnologie, Politică, Propagandă”.