Liviu Dragnea dorește să-l schimbe pe Mihai Fifor de la Ministerul Apărării Naționale și asta după ce a aflat din presă că acesta din urmă a semnat petiția împotriva lui. Doar că lucrurile se complică pentru că ministrul are susținere solidă din partea americanilor, care nu doresc ca acesta să fie schimbat din funcție. Și nu este deloc surprinzător, ținând cont de contractele cu multe zero-uri pe care le-a gestionat Fifor în ultima perioadă și care evident sunt chiar cu SUA.

Că să-și arate susținerea pentru ministrul Apărării, Ambasada SUA a ținut să transmită un mesaj cu subînțeles pe pagina de facebook a instituției.

”Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit ieri cu ministrul apărarii Mihai Fifor în continuarea vizitei oficiale pe care ministrul Fifor a efectuat-o, în luna septembrie, în Statele Unite, la invitația secretarului american al Apărării, James Mattis. În numele Guvernului Statelor Unite, ambasadorul Klemm i-a transmis ministrului Fifor aprecierea faţă de rolul puternic al României ca partener strategic şi aliat în cadrul NATO. Cei doi au discutat despre angajamentul Românei de a lua măsuri pentru întărirea capacităţii de apărare, aşa cum este finalizarea celei de-a doua faze a achiziţiei Sistemului de apărare antirachetă Patriot.”, arată un mesaj al Ambasadei SUA.