Liderul PSD a fost întrebat dacă mai există respect pentru lege în România, având în vedere că Legea pensiilor nu a fost aplicată așa cum a fost votată. Marcel Ciolacu a catalogat abordarea ca fiind „total cretină” și a anunțat că la rectificarea bugetară PSD va vota pentru alocarea de fonduri în vederea aplicării acestei legi.

„Din punctul meu de vedere, este o abordare total cretină, aş spune. Mai mult decât atâta, creează un precedent foarte periculos. Orice guvern de acum încolo a fost încurajat de a nu respecta legea. Noi, marţi sau miercuri, o să facem un plen reunit şi o să facem corecţiile necesare în legea de rectificare, astfel încât legea să fie respectată. Nu ştiu ce o să mai inventeze, presupun că o s-o atace din nou la CCR, o să revină în Parlament, o vom vota din nou”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Vedem o vendetă cu copiii!

Liderul PSD consideră că este o „vendetă cu copiii”. Deși erau bani disponibili pentru majorarea alocațiilor, Guvernul liberal a preferat să-i dea primarilor, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mai nou, vedem această vendetă cu copiii, care eu, să mă ierte Dumnezeu, nu am crezut că vreun guvern vreodată va avea această abordare vizavi de copii. Nu le-ai dublat alocaţia cu banii pe care îi aveai deja în cont, îi avea domnul Orban în contul personal al primului ministru, două miliarde, ai cumpărat primari. Nu a dublat alocaţia, nu a dat măşti. Nu a dat tablete, mai nou modifică şi legea cu tichete, ca astăzi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene să spună că nu mai există bani pentru transportul copiilor la şcoală. Mă oameni, dacă sunteţi atât.. am înţeles sunteţi proşti, mă, dar ce aveţi cu copiii noştri?”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, acesta mai critică și împrumuturile făcute de Guvern în ultimele luni și se întreabă unde au ajuns acești bani pentru că nu se văd în economie.

„Spectaculosul Cîţu nu iese să spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani, că ei nu se regăsesc în economie. Toate ţările post din lagărul comunist, cum e Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, au făcut inserţii pe perioada de pandemie în economia reală de până la 17-18 la sută din PIB: România a făcut de 3 la sută. Deci nu se găsesc banii nici acolo”, a adăugat Ciolacu.