Ministrul libanez al Sănătății, Hamad Hassan, a declarat că toți membrii Guvernului din Liban au demisionat luni după-amiaza, în urma unei ședințe. Exploziile de la Beirut au făcut ca acest lucru să fie dorit de cât mai mulți libanezi.

Surse guvernamentale au declarat anterior că primul ministru al Libanului, Hassan Diab, l-ar fi anunțat pe președintele libanez Michel Aoun că ar dori să demisioneze.

Protestele violente din Liban i-au făcut pe mai mulți membri ai Guvernului libanez să demisioneze. Cei care au ieșit în stradă erau nemulțumiți față de situația economică și socială din țară. Exploziile devastatoare de la Beirut nu au făcut decât să accentueze starea de nemulțumire a populației țării.

Peste 100 de decese din cauza exploziilor de la Beirut

Exploziile de la Beirut au dus la decesul a 158 de oameni. Tot aceste explozii au făcut 6.000 de victime iar oamenii au rămas fără o locuință deasupra capului.

Prin protestele din Beirut, oamenii doresc schimbarea clasei politice, considerată coruptă în întregime.

Potrivit CNN, Libanul trece printr-o perioadă neagră având în vedere că moneda națională s-a devalorizat cu peste 70% din valoarea sa din octombrie 2019.

Statul nu a adoptat o lege privind controlul capitalului, lucru care contribuie la criza severă de lichiditate a țării. Cetățenilor li s-au impus limite stricte și arbitrare de retragere a numerarului de aproape un an, în timp ce se crede că miliardele de dolari au fost retrase din Liban de către elita economică a țării, epuizând rezervele valutare.