Situație tensionată între România și Ungaria înaintea alegerilor locale din țara noastră. Se pare că maghiarii din România sunt îndemnați de Guvernul de la Budapesta să voteze masiv în scrutinul de la 27 septembrie.

Anunț important al vicepremierului Ungariei

Prin intermediul unui mesaj video publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Ungariei îi încurajează pe maghiarii din Transilvania ca la alegerile locale care vor avea loc în România să voteze candidaţii UDMR. Mesajul lui Zsolt Semjén a fost distribuit şi pe pagina de Facebook a UDMR, care a transmis şi presei mesajul vicepremierului.

Cooperarea dintre UDMR şi Guvernul Ungariei are rezultate numeroase, a spus vicepremierul. Dintre acestea, Semjén a menţionat înfiinţarea Universităţii „Sapientia”, construirea unor grădiniţe, sprijinul financiar acordat proiectelor culturale şi de altă natură, respectiv programul de dezvoltare economică. Fără sprijinul UDMR şi fără cadrul pe care uniunea l-a oferit, aceste lucruri nu ar fi fost posibile, a adăugat vicepremierul, transmite agenția maghiară de știri MTI, citată de Flux24.ro.

Mesaj pentru maghiarii din România

În opinia sa, partidele româneşti încearcă să obţină voturile maghiarilor, dar nu îi interesează comunitatea maghiară. Atunci când ajung în apropierea puterii, nu mai acordă atenţie punctului
de vedere al comunităţii maghiare. Potrivit vicepremierului, situaţia este similară celei în care au existat candidaţi maghiari fără şanse reale. În opinia sa, aceştia pot obţine voturi, dar cu siguranţă nu se vor ocupa de problemele comunităţii maghiare mai spune acesta.

“Am avut ocazia să vedem că, în cele din urmă, în Transilvania, singura organizaţie care este capabilă să apere maghiarii şi să reprezinte interesele acestora, este UDMR. Ceea ce pot să vă spun,
este următorul lucru: dacă aş avea cetăţenie română – după mama mea – aş vota candidaţii UDMR. Asta vă rog şi pe dumneavoastră: să sprijiniţi candidaţii UDMR”, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjén, în mesajul său video.