Guvernul britanic va înfiinţa un nou consiliu de stabilitate financiară, format din Banca Angliei, Autoritatea pentru Servicii Financiare şi Trezorerie, în cadrul măsurilor de reorganizare a sectorului de profil, relatează Mediafax.

Responsabilităţile consiliului vor fi stabilite prin lege, iar instituţia va publica periodic comunicate prin care îşi va explica deciziile, a declarat, miercuri, ministrul britanic de Finanţe, Alistair Darling.

Ministrul, care va prezida consiliul, a declarat că nu există un consens clar în privinţa măsurilor suplimentare necesare pentru combaterea efectelor negative ciclice, dar că băncile centrale au rol important în această privinţă.

„Obiectivul nostru principal este să reformăm şi să să consolidăm sistemul financiar, să îl reconstruim pentru viitor”, a afirmat Darling.

Noul consiliu va înlocui comitetul tripartit existent în prezent, prin care cele trei instituţii îşi coordonează eforturile pentru asigurarea stabilităţii financiare.

Schimbarea are rolul să creeze o instituţie mai solidă, cu o structură transparentă, a explicat Darling.

El a adăugat că va propune omologilor săi din alte ţări crearea unui mecanism internaţional care să se ocupe de băncile multinaţionale cu probleme, la reuniunea G20 din această toamnă.

SURSA: Mediafax