Lovitură pentru copiii din România! Guvernul condus de premierul Florin Cîţu ar putea renunţa la majorarea alocaţiilor din acest an.

Creşterea era programată pentru vara aceasta, mai precis în luna iulie.

Discuţii aprinse în coaliţie pe tema majorării alocaţiilor

Surse din Guvern afirmă că majorarea nu va mai avea loc, în ciuda opoziţiei celor din USR, care îşi doresc creşterea alocaţiilor, conform calendarului asumat, relatează Antena 3.

Guvernul ar putea renunţa astfel la majorarea de 20% a alocaţiilor pentru copii, ce era prevăzută să aibă loc pe 1 iulie.

Acest subiect ar fi împărţit în două coaliţie de guvernare. Pe de o parte se află USR, care îşi doreşte majorarea alocaţiilor, iar pe de cealaltă parte, PNL şi premierul Florin Cîţu, care este de altă părere. În coaliţie ar exista discuţii aprinse în prezent pe această temă, mai informează Antena 3.

Guvernul mizează pe o rezolvare în Parlament a acestei situaţii, însă, dacă acest lucru nu se va întâmpla, premierul Florin Cîţu ar fi dispus să apeleze la un alt instrument. Este vorba despre o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va stabili că nu va exista nicio majorare a alocaţiilor pentru copii în anul 2021.

Bătălie aprigă şi în interiorul PNL, pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii

În tot acest timp, Florin Cîţu se pregăteşte şi pentru lupta din interiorul partidului său, el dorindu-şi să devină preşedintele PNL la congresul din septembrie.

Orban și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la vârful PNL, iar prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a spus ulterior că Orban va avea „un contracandidat foarte puternic”.

Şi edilul Clujului şi fost premier al României, Emil Boc, pare să îl sprijine pe Florin Cîţu.

“Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu, de criză sanitară, și a terminat în picioare această bătălie. (…) Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi.

Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care preiau ștafeta și duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai în echipă întotdeauna oameni capabili să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal.

Florin Cîțu este un om care poate să scoată ce este mai bun din România”, a declarat Emil Boc, miercuri seara, la Digi24.

Sursă foto: Dreamstime