Premierul Ludovic Orban intenționează să pedepsească dur cadrele medicale care doresc să plece din spitale, în contextul epidemiei de coronavirus din România.

Astfel, în cadrul ședinței de Guvern de joi, s-ar lua în calcul introducerea prin lege a preavizului de 90 de zile pentru medicii care vor să își dea demisia, a anunțat Antena 3, pe surse.

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor, și-a manifestat dezaprobarea față de posibilele măsuri coercitive la adresa cadrelor medicale, invocând lipsa de dotări a spitalelor din țara noastră.

”Încrederea nu se clădește pe măsuri coercitive”, a declarat joi Borcean, în direct la Antena 3, arătând că oamenii se tem pentru viața lor și că mult mai eficient ar acționa factorii de răspundere dacă ar face apel la unitate.

În plus, președintele Colegiului Medicilor a avertizat că sistemul medical s-ar putea confrunta în viitorul apropiat și cu demisii ale managerilor de spitale, care sunt conștienți de faptul că nu își pot îndeplini sarcinile, din cauza diferitelor lipsuri cu care se confruntă sistemul medical.