"Orice idee de reducere a unor taxe, în special pentru apă, gaze, electricitate, este o idee bună. Nu se pot face toate odată. Am pornit la 1 iunie cu produsele alimentare, dar vreau să le facem pe rând în așa el încât să poată fi susținute și în 2016, 2017. Deci trebuie o anumită ordine și siguranța că se vor putea susține”, a explicat premierul.

”Directiva UE prevede interdicția de a reduce TVA-ul la băuturi alcoolice, acolo avem partea de accize, dar avem și acolo o limită inferioară. Direcția antifraudă are acțiuni pe ceea ce înseamnă marea evaziune, la băuturi alcoolice, combustibil”, a conchis Ponta.

În ceea ce priveşte reducerea TVA pentru apă, deocamdată este vorba despre o propunere înaintată de social-democraţi, discutată de Ministerul de Finanţe. În opinia premierului, aceasta ar fi o idee bună, dar ar trebui analizată.

Teodorovici: 5 metri cubi pe cap de familie din consumul lunar de apă ar putea să aibă TVA de 9%

Taxa pe valoarea adăugată ar putea să scadă la 9% la apa de consum pentru populaţie, în limita a 5 metri cubi, a declarat luni, pentru AGERPFRES, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

"Este o iniţiativă mai veche de-a mea pe care vroiam s-o aplic. 5 metri cubi pe cap de familie din consumul lunar să aibă TVA de 9% la casnici. Din ce dată încă nu ştim. Trebuie să facem nişte calcule întâi. Se va aplica doar la casnici, nu şi la agenţii economici", a spus Teodorovici.