Când putem să pornim încălzirea locuințelor. Experții vin cu câteva sfaturi privind eficiența energetică

Experții din America sugerează totuși o dată la care ar trebui să pornim centralele. Iar în cazul americanilor, ziua de duminică, 31 octombrie, nu a fost doar Halloween-ul, ci și data la care experții spun că ar trebui pornită încălzirea.

„Pornirea încălzirii centrale este unul dintre semnele sigure că iarna a sosit”, explică Jordan Chance, expert în încălzire de la PlumbNation, potrivit YahooLife.

De ce mulți aleg momentul pornirii centralelor data de 31 octombrie

Deși se spune că nu există o anumită temperatură la care ar trebui să dăm drumul la încălzire, deoarece asta depinde și de cât de bine izolată este casa și de anumite praguri personale de confort, Chance susține că mulți aleg ca moment ziua de 31 octombrie.

„Folosirea unui opritor izolator pentru ușă și fereastră este una dintre cele mai rapide și mai ieftine modalități de a vă menține casa caldă, împiedicând intrarea aerului rece pe sub uși sau pe lângă geamuri”, explică Chance.

Experții în încălzire recomandă chiar și să punem un pulovăr mai gros pe noi, pentru a economisi în acest fel bani.

„Acest sfat vechi, pe care ni-l dădea mama, ne poate ajuta să ne încălzim pentru mai mult timp și poate amîna măcar o vreme pornirea căldurii”, adaugă Chance.

Cea mai bună modalitate de a economisi energie este să ai încălzirea pornită când ai nevoie de ea

Deși unii sunt tentați să nu dea drumul la centrală în timpul zilei, preferând să o deschidă noaptea, Chance spune că acest lucru nu va economisi bani la facturile de încălzire. De fapt, spune el cea mai bună modalitate de a economisi energie este să ai încălzirea pornită atunci când ai nevoie de ea. „Folosirea unui termostat cu temporizator oferă o soluție simplă și rapidă pentru controlul eficient al încălzirii”, adaugă Chance.

Cum să fii eficient din punct de vedere energetic odată ce ai pornit încălzirea

Odată cu criza energetică prin care trece lumea și după vestea că peste trei milioane de britanici nu au de gând să dea drumul la centrale în această iarnă din cauza temerilor privind costurile facturii, se impun anumite ”strategii” pentru a trece cu bine și de această iarnă.

Experții arată cum putem să fim eficienți din punct de vedere energetic când încălzirea este pornită. În primul rând, ei recomandă actualizarea termostatului, care controlează temperatura casei. De asemenea, draperiile și covoarele pot contribui ca locuința să devină mai eficientă din punct de vedere energetic. De exemplu, spune Chance, un covor de bună calitate va ajuta la prevenirea pierderii căldurii.
Esențială este și curățarea caloriferelor.

”Straturile de praf din calorifer pot împiedica intrarea eficientă a căldurii. Prin urmare, caloriferele vor trebui să lucreze mai mult pentru a vă încălzi camera”, explică Chance.