Premiile la această categorie au fost înmânate de Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

„Mă bucur că văd atâția oameni de afaceri români sau oameni de afaceri din țările europene și nu numai care au venit să investească în România. Industria confecțiilor metalice la fel ca industria chimică reprezintă pentru noi, Ministerul Transporturilor, unul dintre partenerii suport în dezvoltarea obiectivelor de infrastructură rutieră, feroviară, aeriană și navală. Dacă ne referim la industria chimică, putem să observăm marcaje termoplast de foarte bună calitate sau, de exemplu, ultimul parapet pe role, care reprezintă îmbinarea cea mai bună dintre industria chimică și cea a confecțiilor metalice. Putem să vorbim de tot felul de substanțe care ajută la neutralizarea efectelor accidentelor rutiere. Cele două industrii, chiar dacă nu sunt implicate în mod direct asupra infrastructurii, sunt importante pentru menținerea transportului în viață și dezvoltarea economiei”, declara Alin Șerbănescu.

Liberty Galați primește premiul pentru Cea mai mare producție de oțel din ultimul deceniu

Anul 2021 a fost anul de glorie al Liberty Galați, în care compania și-a dublat cifra de afaceri, ajungând la 9,37 miliarde de lei, dar și la un profit de 1,35 miliarde de lei, cel mai mare din ultimii 20 de ani. Liberty vrea să investească 1 miliard de euro în tranziția către oțel verde, obiectiv de atins până în 2030.

Președintele Liberty Steel Group Europe, AJAY AGGARWAL, sursă foto Christian Blancko
Președintele Liberty Steel Group Europe, AJAY AGGARWAL, sursă foto Christian Blancko

„LIBERTY Galați a lansat procedura de licitație pentru furnizarea tehnologiei noilor cuptoare hibride cu arc electric, după ce compania LIBERTY din Ostrava, Republica Cehă, a semnat deja un contract cu Danieli, liderul în furnizarea de instalații și echipamente tehnologice, pentru două noi cuptoare hibride cu arc electric. Această nouă tehnologie – care reprezintă o investiție de peste 1,7 miliarde de lei – va permite operațiunilor de producție a oțelului de la Galați să aibă un mix de alimentare mai flexibil, permițând un amestec flexibil de fontă lichidă, fier redus direct și fier vechi”, a declarat președintele Liberty Steel Group Europe, AJAY AGGARWAL.

Chimcomplex primește premiul pentru Cel mai performant jucător din industria chimică

Cel mai important jucător din industria chimică din România, Chimcomplex, a raportat o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de lei în 2021, dublă față de anul 2020, și un profit de 485 de milioane de lei, de patru ori mai mare. Compania are o capitalizare de piață de 5,7 miliarde de lei.

Antreprenorul și unul dintre cei mai mari investitori români la Bursa de Valori București, Ștefan Vuza, a primit premiul în numele Chimcomplex: „Eu reprezint chimia, grea ramură. Dăcă tot avem un război pe aici prin vecini, chimia a reușit să supraviețuiască acestei crize. Chimcomplex a reuști să crească atunci când alții se relochează sau chiar ies din piață. Ne-am mărit de cinci ori, e foarte greu să menții astfel de trenduri”.

Ștefan Vuza, președinte Chimcomplex, sursă foto: Christian Blancko
Ștefan Vuza, președinte Chimcomplex, sursă foto: Christian Blancko

Silcotub primește premiul pentru Cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei

Grupul Tenaris a raportat vânzări în valoare de 6,5 miliarde de dolari în anul 2021. Silcotub, companie deținută de grup, a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei, în creștere cu 60% față de anul 2020, și un profit de 258 milioane de lei, dublu față de anul 2020.

Aflați care sunt cele mai importanți jucători din economia românească în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe agoramag.ro începând cu data de 21 octombrie.