Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obține indicații de orientare care includ de acum și transportul public, pe lângă cele pentru mașini sau cele legate de mersul pe jos. Google Maps afișează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinație, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cât și informații despre stații și rute.

Serviciul de Transit este o nouă îmbunătățire adusă hărților Google pentru a le face mai complete, mai corecte și mai utile pentru români și turiștii străini care călătoresc cu transportul în comun pentru a ajunge la următoarea destinație.

Informațiile despre transport public sunt disponibile atât pe versiunea de desktop a Google Maps, cât și pentru Android și iPhone.

Pentru a obține informații despre următorul autobuz sau tramvai, sau indicații de orientare către o destinație folosind transportul public, urmați acești trei pași:
•    deschideți aplicația Google Maps de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone
•    accesați secțiunea „Indicații de orientare”, introduceți punctul de plecare și destinația.
•    Selectați opțiunea „Transport public” (butonul marcat cu imaginea unui autobuz).
•    Google Maps va afișa rutele disponibile și itinerariul, cu informații despre numărul liniei, timpii de deplasare, poziționarea stațiilor.

Serviciul este disponibil și pe desktop, la adresa la adresa maps.google.ro.

Aceasta este a doua etapă a dezvoltării serviciului Google Transit din Google Maps în România, după ce, în martie 2012, Brașovul a devenit primul oraș pentru care au fost oferite informații privind transportul public. La nivel mondial, Google oferă informații de tranzit pentru mai mult de 1 milion de stații din 800 de orașe.