Compania americana a creat un prototip de telefon mobil care ar putea aparea pe piata intr-o perioada de un an si intentioneaza sa ofere clientilor abonamente gratuite prin adaugarea reclamelor la functiile acestuia de motor de cautare, e-mail si Web browser, informeaza Yahoo News, citand un articol din The Wall Street Jurnal (WSJ).

Google a prezentat telefonul producatorilor de telefoane mobile si operatorilor de retele si continua sa imbunateasca functiile tehnice ale acestuia pentru a fi mai performant in navigarea pe internet decat orice alt produs de pe piata, se arata in articolul din WSJ. 

Lansarea unui telefon de catre Google ar repeta situatia de anul acesta, cand Apple, o compania IT fara experienta in productia de telefoane mobile, a lansat iPhone. Dar compania care detine cel mai popular motor de cautare ar urma sa incaseze venituri din reclame nu de pe urma unui pret mare de vanzare, care atinge 599 de dolari in cazul iPhone.

Una dintre problemele care ar putea fi intampinate de Google ar fi modul de impartire a veniturilor din reclame cu operatorii de telefonie mobila. Totodata, este posibil ca utilizatorii s-ar putea sa fie descurajati de perspectiva ascultarii unor reclame inaintea efectuarii fiecarei convorbiri.  

Jeff Kagan, un analist din industria de telecomunicatii, estimeaza ca proiectul s-ar putea sa nu aiba succes in randul adultilor care isi permit un telefon mobil deoarece acestia nu vor sa astepte sa asculte reclame. Totusi, s-ar putea sa fie bine primit de adolescenti si oameni care altfel nu isi permit un telefon mobil.

Sursa: Yahoo News