Goodyear Tire & Rubber Company a fost încă o dată recunoscută drept una dintre cele mai admirate companii din lume de cãtre revista Fortune.

Printre companiile listate de revista Fortune în categoria “Cele Mai Admirate Companii producătoare de componente auto”, Goodyear a fost cea mai bine clasată companie producătoare de anvelope din lume, fiind numărul 1 în clasamentul companiilor din Statele Unite şi numărul 2 la general. 

În categoria Accesorii pentru Vehicule Motorizate la nivel global, Goodyear a ocupat fie prima poziţie fie poziţia secundă în cinci din cele nouă atribute cheie măsurate. Goodyear a fost numărul 1 în utilizarea bunurilor corporate şi la responsabilitate socială, şi numărul 2 la inovaţie, calitatea produselor şi serviciilor şi competitivitate globală.  

Printre companiile din Statele Unite listate în categoria globală, Goodyear a fost fie numărul 1 fie numărul 2 în toate cele 9 atribute măsurate. Producătorul de anvelope a ocupat poziţia de top în inovaţie, calitatea produsului şi serviciilor, utilizarea bunurilor corporate, responsabilitate socială, calitatea managementului, managementul resurselor umane şi competitivitate globală.

Goodyear a condus peste principalii săi competitori producători de anvelope la nivel mondial cu o marjă considerabilă în toate clasamentele generale precum şi în toate cele nouă atribute măsurate în cercetare.

“Această recunoaştere globală venită din partea colegilor din industria noastră este ceva de care toţi partenerii companiei Goodyear pot fi mândri,” a spus Robert J. Keegan, preşedinte şi CEO al companiei Goodyear.  “Plasările pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului pentru inovaţie, calitatea produsului, responsabilitate socială şi utilizarea bunurilor corporate se potrivesc perfect cu strategia noastră de a face să apară succese viitoare stabile din aceste condiţii economice dificile.”

Lista Fortune Most Admired este considerată “cartea de vizită definitivă pentru reputaţia companiilor.”  Responsabilii acestei liste utilizează evaluarea extrem de riguroasă a  executivilor din industrie, a bordurilor directoare şi a analiştilor de securitate pentru a  determina reputaţia per ansamblu a unei companii. 

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are circa 75.000 de angajaţi şi fabrică produsele sale în peste 60 de unităţi de producţie în 25 de ţări situate peste tot în lume.