Gigi Becali a vândut Uzina Mecanică de la Drăgășani. Compania avea nevoie de investiții serioase, iar latifundiarul a decis că este mai bine să renunțe la ea. Astfel, a vândut-o unei firme americane.

De asemenea, patronul de la FCSB a dezvăluit că a trimis deja actele. Astfel, în momentul de față așteaptă să încaseze 13 milioane de euro.

Gigi Becali a vândut Uzina Mecanică de la Drăgășani

Totuși, Serviciile Secrete au blocat tranzacţia de teamă să nu fie mâna ruşilor. Din fericire, autoritățile au observat că nu este vorba de ruși, iar Becali așteaptă acum să primească banii.

„Am vândut Fabrica de Armament. Am trimis la Consiliul Concurenței, o hârtie banală, să dea americanii, 13 milioane de euro, mă tot plimbă. Am luat avansul și mi-au zis oamenii că mai au nevoie de Consiliul Concurenței. Aștept să iau banii de luni de zile, nu pot să iau banii din cauza unei hârtii banale. L-am sunat pe Chirițoiu (n.red. Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței). Vreau să iau banii, vin în România banii. Ajutați-mă! Ce să vadă Serviciile Secrete, că nu e vorba de ruși. Cam doarme lumea! Este vorba de americani, că este implicată și ambasada americană. Se știe despre ce este treaba! Asta este țara!”, a declarat Gigi Becali pentru Fanatik.

Amintim că Uzina Mecanică Drăgășani (UM Drăgășani) produce cartușe de mitralieră. În 2004, latifundiarul şi Asociația Salariaților de la Uzina Mecanică Drăgășani au cumpărat pachetul integral de acțiuni al fabricii, pentru 13,9 milioane lei.

Latifundiarul este implicat într-un scandal

În altă ordine de idei, amintim că latifundiarul este implicat într-un scandal. Mai precis, dsputa dintre FCSB și Steaua pe tema numelui, siglei și palmaresului este departe de a se fi încheiat.

„Meciul” dintre finanțatorul FCSB și juristul CSA Steaua și-a mai consumat un episod. Gigi Becali a anunțat că are o hârtie cu ajutorul căreia va recâștiga numele, palmaresul și marca Steaua. Acestea se află acum în posesia clubului Armatei. De cealaltă parte, și juristul Florin Talpan este sigur că Becali nu are dreptate.

„O să vedeți cât de curând că CSA nu o să mai aibă voie să folosească numele la fotbal. Ei au înregistrat cu rea credință. A descoperit avocatul un act și trebuie să îl ceară instanța. După ce îl validează instanța putem să facem revizuire”, a spus Gigi Becali.

Finanțatorul de la FCSB a declarat că i-a trimis un mesaj lui Florin Talpan în care îl anunță că poate ajunge la închisoare pentru fals și uz de fals.

„I-am scris un mesaj lui Talpan. I-am zis: «Am găsit hotărârea ta, deci faci pușcărie pentru fals și uz de fals», iar după i-am transmis: «Noapte bună, vise plăcute, puricii să te sărute». După aceea i-am dat mesajele și lui Vali Argăseală și a început să râdă și el. Mi-a zis că Talpan nu mai doarme la noapte. După aceea, i-am dat mesaj lui Talpan și i-am zis să mă ierte că am râs de el, dar nu am avut ce face, că m-a pus diavolul să râd de el”, a declarat patronul FCSB.