„Îl știm toți pe Victor Ponta. Noi eram tineri acum 10 ani și am trăit niște vremuri în care Laura Codruța Kovesi se credea sabia justiției, Coldea se credea mai mult decât ochiul și timpanul, eram toți într-o lume ciudată, președinte era Băsescu, atunci singura reacție pentru a supraviețui în lumea aceea a putut să fie gluma,” a declarat Ghiță joi seara, pentru Antena 3.

Fostul deputat PSD susține că sugestiile Codruței Kovesi erau transmise după modelul „dacă nu dai afară jurnalista aia, te arestez.”. Și chiar dacă la început păreau afirmații făcute în spirit de glumă, după un timp, Sebastian Ghiță avea să-și dea seama că astfel funcționa sistemul impus de fostul procuror-șef DNA.

„N-am avut o relație sentimentală sau de alt tip nici cu Udrea, nici cu Kovesi. Să-l suspectăm pe alt personaj de astfel de sentimentalisme. Eu n-aveam. Codruța chiar era un om tânăr, era o tipă ok la început. Aici vorbvesc de domnul Băsescu, dânsul a introdus sentimentalismul în politică și în treburile țării, atât în ceea ce o privește pe Codruța cât și în ceea ce o privește pe Elena. (…) Kovesi nu e nici proastă și nici sentimentală. Ceva a făcut-o să se înrăiască în ultimul hal și să ajunga neom. Asta probabil ne va explica domnul Coldea cum a reușit să o aducă pe o femeie zdravănă să fie capabilă să facă atâtea răutăți,” a conchis Sebastian Ghiță.