Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE ) Gheorghe Cavcaliuc a petrecut 16 ore în diferite izolatoare, fiind eliberat în urmă cu puțin timp. Acesta și-a anunțat urmăritorii că este deja în avion și merge spre casă.

Totodată, el a subliniat faptul că nu a primit nici un suport de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova și nici de la Ministerul de Externe, mulțumindu-le persoanelor care și-au făcut griji pentru starea sa.

„Cu ajutorul Domnului, zburăm spre casă. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și și-au făcut griji pentru mine, fie PACE,” a mai declarat Cavcaliuc într-un LIVE, din avion, pe pagina de Facebook a partidului pe care îl conduce.

La rândul ei, echipa lui Cavcaliuc a anunțat că președintele PACE va fi așteptat de către ei la Aeroportul Internațional Chișinău la ora 01:45, 05 iulie.

De menționat este faptul că, în cursul dimineții de duminică, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat. Este vorba despre Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, care urmau să se prezinte la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

Gheorghe Cavcaliuc, izolat la aeroportul din Rusia

Într-o postare pe Facebook, liderul PACE susținea că la aeroport i s-a cerut un control suplimentar, precizând că nu i s-a părut în regulă comportamentul celor de la poliția de frontieră.

„Am ajuns la punctul de control mi-au luat documentele și au spus că trebuie să facem un control suplimentar. Probabil ceva se întâmplă, ceva nu-i clar, așteptăm să vedem ce o să facă, dar ceva nu este în regulă în comportamentul celor de la poliția de frontieră. Cel puțin noi suntem cu acte în regulă am pregătit toate documentele”, a declarat Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

„Fără vreo explicație, Gheorghe Cavcaliuc a fost condus într-o cameră separată din aeroport de către oamenii legii”, se mai arată într-o postare.