Smiley i-a făcut o supriză unui copil de la o școală din București chiar de ziua lui. Acesta a venit în timpul orelor de curs pentru a-i ura ”La mulți ani!” lui Emanuel, un băiețel care a implinit 13 ani și care este izolat constant de către colegii de clasă.

Emi, așa cum îi spune mama lui, este una dintre victimele bullying-ului și este izolat pentru că e diferit, are ADHD și probleme de vedere, ceea ce face ca el să se descurce mai greu la școală. Copiii cred că e favorizat de profesori pentru că are programa adaptată și îl resping.

Smiley își amintește că a primit o scrisoare de la mama lui Emi în care aceasta a povestit situația lui Emi, dar și toate greutățile pe care aceasta le intampină în incercarea de a combate bullying-ul din școala, dar și de a-l proteja pe Emi: “Am primit o scrisoare care m-a emoționat. Știam de bullying, de cât de prezent este in școli, de cyber bullying, cel care continuă în online, dar nu am realizat cât de acut este in realitate. Am început să mă intersez, așa am ajuns și la ”Salvati Copiii” și am fost șocat să aflu că România este pe locul 3 în Europa la cazurile de bullying. Așa că m-am hotărât să apar la școala lui Emi și să fac un material dedicat pe vlog despre asta.”

Prezența lui Smiley, care apare din senin în timpul orei de română, l-a bulversat nu numai pe Emi, ci și pe colegii care au amuțit când artistul a intrat în clasa lor cu un tort și un cadou pentru Emi: “Când am intrat in clasa, toți păreau bulversați. Emi, care stătea în prima banca, nu știa cum să reacționeze, s-a emoționat foarte tare când m-a văzut. M-a impresionat cu totul, aflasem destule lucruri despre el și despre cât de greu ii e să fie singur și umilit de colegi”, povestește Smiley.