Publicaţia La Stampa scrie că este foarte probabil ca numărul de cazuri pozitive la SARS-COV2 din Germania să fie de zece ori mai mare decât cel declarat de autorități, adică 1.800.000 de milioane de oameni în loc de 160.000.

Ştirea a fost dată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bonn, unul dintre orașele cele mai afectate de epidemia cu noul coronavirus. Înainte de a fi publicat în reviste științifice, studiul trebuie verificat, însă, aşa cum subliniază cercetătorii, evidențiază importanța purtătorilor asimptomatici în răspândirea epidemiei.

Datele sosesc după relaxarea restricţiilor prin deschiderea – în condiții foarte stricte – a muzeelor, saloanelor de coafură, bisericilor și industriilor auto. Cercetătorii Hendrik Streeck și Gunther Hartmann susțin că „rezultatul cercetării poate ajuta la îmbunătățirea modelului de răspândire a virusului”.

Echipa universității a analizat sângele și exudatele nazale ale unui eșantion de 919 rezidenți din Heinsberg, un oraș situa la granița cu Olanda, care a avut unul dintre cele mai mari procente de victime ale coronavirusului.