Berlinul a răbufnit oficial: Este inacceptabil! Un grup de hackeri ruși este acuzat că a declanșat un atac de phishing.

Au fost vizate conturile de e-mail ale parlamentarilor, pentru a fi obținute informații cu caracter confidențial.

Berlinul a răbufnit oficial: Este inacceptabil! ”O ameninţare pentru Germania”

Rusia este responsabilă de recentele atacuri informatice asupra parlamentului german, a declarat luni presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe german, transmite Reuters.

„Guvernul german dispune de informaţii credibile conform cărora aceste activităţi pot fi atribuite unor protagonişti informatici ai statului rus sau serviciului de informaţii militare rus GRU”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Un astfel de comportament este inacceptabil şi reprezintă o ameninţare pentru Germania, a subliniat aceasta, adăugând că guvernul de la Berlin „cere insistent Rusiei să pună capăt imediat acestor activităţi”.

Agenţia germană de presă dpa a relatat vineri că oficiali din sfera securităţii i-au avertizat pe parlamentarii din Bundestag în legătură cu noi atacuri cibernetice provenite de la servicii de informaţii străine, odată cu apropierea alegerilor parlamentare de la 26 septembrie din Germania.

GRU, agenţia de informaţii militare a Rusiei, ar fi în spatele atacului

Potrivit avertismentului, emis de serviciul de informaţi interne al Germaniei şi Biroul Federal de Securitate pentru Tehnologia Informaţiilor (BSI), tentativele de hacking asupra parlamentarilor germani se intensifică.

Aceste atacuri vizează adesea adresele personale de e-mail şi oficiale ale parlamentarilor, care, odată accesate, pot fi utilizate de serviciile secrete străine „pentru a publica informaţii personale şi intime sau chiar pentru a fabrica ştiri false în numele tău”, conform avertismentului.

Se crede că grupul de hackeri ruşi Ghostwriter a fost responsabil pentru un atac de phishing care a încercat să obţină accesul la conturile personale de e-mail ale parlamentarilor acum câteva luni. Se presupune că GRU, agenţia de informaţii militare a Rusiei, este în spatele grupului de hackeri.

Phishing-ul este încercarea de a obţine datele personale ale cuiva prin intermediul e-mailurilor sau site-urilor pentru a utiliza identitatea persoanei respective.

Sursa foto: Dreamstime.